Vergulden

Professioneel schilderwerk en onderhoud aan uw monument kunt u met een gerust hart overlaten aan de vakmannen van schildersbedrijf Bosch & Nagelhout B.V. in Nunspeet.
Eén van onze specialisaties is het vergulden van monumentale objecten.

In het verleden werd bij kerken, kastelen en andere belangrijke gebouwen veelvuldig bladgoud aangebracht middels de techniek ‘vergulden’. Vergulden is een techniek waarbij een dun laagje bladgoud wordt aangebracht op een oppervlak, waardoor het een rijke, glanzende en duurzame uitstraling krijgt. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt om gebouwen en objecten te versieren en te verfraaien, en wordt nog steeds veel toegepast in de restauratie en renovatie van historische gebouwen.

Na het juist aanbrengen verweert dit flinterdunne laagje in de loop van ongeveer 30 jaar en verliest het zijn oorspronkelijke glans. Het restaureren van deze glans is een zeer secuur werk dat vraagt om geduld en veel expertise. Als restauratieschilder is het voor ons een eer om oude gebouwen, zoals kerken, kastelen en hekwerken opnieuw te vergulden. Of een uniek meubelstuk dat u in hun oude glorie wilt herstellen en dit de uitstraling wilt geven die ze verdienen.

Zowel in het interieur, denk hierbij bijvoorbeeld aan de restauratie van kerkelijke orgels. Geen enkel verf kan zich meten aan de unieke glans en het jarenlange glansbehoud van echt bladgoud. Deze decoratie zien we gelukkig weer steeds vaker terug in prachtige interieurs.

Met een diep respect voor de geschiedenis en de materialen, en door gebruik te maken van eeuwenoude technieken, brengen wij uw monumentale pand of kunstwerk weer tot leven.

Kortom, wilt u het vergulden van uw nieuwe object of het compleet laten restaureren onderbrengen bij een erkend en ervaren schildersbedrijf? Neem dan eens contact op, de koffie staat klaar in ons nieuwe kantoor!

Vergulden

Monumenten

Bel ons Offerte aanvragen

Wij zijn per direct op zoek naar schilders!

 

Ga naar de Vacature pagina