Schilderen woonkamer

De woonkamer schilderen? Dat voelt al snel als een hele onderneming. En dat ís het ook: waar het bij een slaapkamer nog wel te doen is om zelf met een roller aan de slag te gaan, is dat bij een woonkamer een heel ander verhaal. De muren zijn vaak een stuk uitgestrekter en de verf moet netjes worden aangebracht – egaal en zonder strepen. In de huiskamer moet het resultaat echt goed zijn! Bij Bosch & Nagelhout is dit nou precies wat wij leveren: een strak, professioneel resultaat. Als schildersbedrijf in Nunspeet schilderen wij uw woonkamer in de gemeente Nunspeet, Elburg en de hele omgeving: van Harderwijk tot Zwolle en daaromheen.

Schilderen woonkamer: sauzen of spuiten

Gaat u niet voor behangen, maar wilt u de woonkamer laten verven? Dan zijn er twee manieren waarop we dit kunnen doen: sauzen of airless-spuiten.

Sauzen. Met sauzen brengen we de verf handmatig met roller en sausstok aan op de wand. Het is een methode die perfect is voor het laten schilderen van uw woonkamer. Het is bijvoorbeeld niet nodig om alle meubels af te dekken, ook hoeft het plafond niet per se meegenomen te worden. We kunnen heel gericht te werk gaan: één of twee wanden in een kleurtje sauzen bijvoorbeeld.

Airless-spuiten. Een andere manier om de verf op de wanden in uw woonkamer aan te brengen, is door deze machinaal te laten spuiten. Dit geeft een strak resultaat – geen strepen of banen! Het plafond kan meteen worden meegenomen, zodat dat dezelfde kleur krijgt als de wanden. Voor airless-spuiten moeten alle ramen en deuren afgeplakt worden en ook de meubels moeten óf de kamer uit óf volledig afgedekt worden. Airless-spuiten is door dit alles een meer ‘grondige’ aanpak, maar is bij grote oppervlakken sneller en voordeliger – zeker bij een nieuwbouwwoning die nog leegstaat.

Airless-spuiten: makkelijk en snel

Airless-spuiten kan op alle ondergronden en met alle soorten Latex-muurverf en gewone verf. Het is niet altijd nodig om de wanden eerst van glasvezelbehang te voorzien; we brengen de verf dan rechtstreeks aan – niet alleen op wanden en plafonds, maar ook op trappen, (paneel)deuren, en radiatoren.

Zitten er oneffenheden op de wanden? Dan kunnen we, voorafgaand aan het machinaal spuiten, glasvezelbehang plakken. Dit sterke behang zorgt voor een strakke ondergrond en vangt meteen eventuele krachtverschillen op die zich in de loop der jaren voordoen, zodat er geen scheuren gaan ontstaan. Maar naast het gelijkmatige resultaat, kunt u nog met een andere reden voor glasvezelbehang als ondergrond kiezen: dit behang kan namelijk ook een vlecht-, visgraat of ruitjesmotief bevatten. Door hier overheen te spuiten, krijgt de wand een bijzonder effect.

Wilt u één of twee wanden in een bepaalde kleur laten overschilderen? Zien de andere wanden en het plafond er nog goed uit? Dan is sauzen de ideale methode.

Betrekt u een nieuwe of andere woning en wilt u alle wanden en het plafond een frisse uitstraling geven? Dan is airless-spuiten de ideale methode.

Schilderwerk combineren met behang

Schilderwerk in combinatie met behang – het kan elkaar in de woonkamer versterken. Zo kunt u één wand of hoek voorzien van een exclusief behang, en een kleurtint uit dit behang laten terugkomen op de andere wanden.

Sommige behangsoorten, zoals cirkelbehang, worden altijd gecombineerd met schilderwerk: de achterwand krijgt dan een kleur die perfect past bij het behang. Zo’n moderne muurafwerking vraagt natuurlijk om een perfecte afwerking – en dat is precies waar wij voor zorgen. We verven de wand in de juiste kleur en plakken hierna heel strak het cirkelbehang.

Woonkamer laten schilderen in Nunspeet, Harderwijk, Elburg en omgeving

Bij Bosch & Nagelhout ontzorgen we u als het aankomt op de woonkamer. We verzorgen het schilderwerk, plakken muurbehang én geven kleuradvies; uw complete woonkamer kunt u aan ons toevertrouwen. Naast binnen schilderwerk, zijn we er ook voor buitenschilderwerk, onderhoud, renovatie en glas. U vindt ons nieuwe kantoor in Nunspeet, aan de kant van Doornspijk. Maar, wij werken in de hele omgeving. Dus ook als u in een van deze gemeenten woont, bent u bij ons aan het juiste adres om uw woonkamer te laten schilderen:

  • Nunspeet
  • Elburg
  • Oldebroek
  • Wezep
  • Harderwijk
  • Ermelo
  • Zwolle
  • Apeldoorn

En omgeving! Neem gerust contact op, ook als u wat verder weg woont.

Uw woonkamer schilderen kan het hele jaar door. Heeft u plannen om uw woonkamer aan te pakken, dan komen we graag langs om uw wensen te bespreken en de muren te bekijken. We kunnen dan een nauwkeurige prijsopgaaf maken.

Meteen overig schilderwerk in huis meepakken? In de winter profiteert u van extra korting, lees er hier meer over.

Behang en wallprints

Uitgevoerde projecten

Nieuwbouw project kantoor Altena Kampen

Nieuwbouw project kantoor Altena Kampen

Lees meer
Basisschool Het Octaaf in Elburg

Basisschool Het Octaaf in Elburg

Lees meer
Onderhoud aan motorjacht type Super van Craft

Onderhoud aan motorjacht type Super van Craft

Lees meer
Nieuwbouw Academisch topsport-fysiotherapiepraktijk

Nieuwbouw Academisch topsport-fysiotherapiepraktijk

Lees meer
700m2 glasweefsel Nieuwbouw Consmema Hattemerbroek

700m2 glasweefsel Nieuwbouw Consmema Hattemerbroek

Lees meer
Renovatie Business Center Leusden

Renovatie Business Center Leusden

Lees meer
Bel ons Offerte aanvragen

Wij zijn per direct op zoek naar schilders!

 

Ga naar de Vacature pagina