FINEO GLAS

Weinig warmteverlies met FINEO glas

Fineo glas brengt alle voordelen van hoogwaardig isolatieglas, zonder het aanzicht van uw woning en monument aan te tasten. Glas van FINEO Heritage is een flinterdunne plaat met een ijzersterke U-waarde van 0.7. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte per tijdseenheid en vierkante meter er verloren gaat, bij een temperatuurverschil van 1ᵒC tussen binnen en buiten. Een hoge U-waarde? Dit glas heeft weinig warmteverlies en houdt de warmte dus aan de binnenzijde van het glas. Het warmtebehoud van Fineo glas is vergelijkbaar met drievoudige beglazing.

Fineo glas

De voordelen van FINEO glas

Het grote voordeel van Fineo glas is dat de kozijnen hiervoor niet aangepast hoeven te worden. Voor dubbelglas of HR+++ triple glas zijn bredere kozijnen nodig. Dit betekent dat de historische kozijnen vervangen moeten worden. Iets wat niet wenselijk en toegestaan is bij een gemeentelijk of rijksmonument.

  • Overal toepasbaar: het Fineo glas wat wij plaatsen is enkelglas met een dikte van 6-7 mm en past dan ook altijd in de sponning van historische kozijnen. Zo is er geen enkele aanpassing aan de uitstraling van het monument nodig, het kozijn of raamdeel blijft behouden.
  • Geluidsisolatie: behalve voor warmte-isolatie, is ons Fineo glas ook uitermate geschikt als geluidsisolatie. Met nog eens 10 decibel extra demping door de vacuümtechnologie zorgt het glas voor een stillere binnenruimte. De oplossing als u in een drukke historische binnenstad woont.
  • Meer natuurlijk licht: bij al deze voordelen behoudt het glas één van de belangrijkste eisen voor glas: het laat uitzonderlijk veel licht door. Een raam met Fineo glas laat 15% meer natuurlijk licht door dan drievoudige beglazing. Zo krijgt u veel daglicht in huis, met alle positieve effecten op uw welzijn.

Fineo glas

  • Uitstekende thermische isolatie: Fineo glas heeft een hoge thermische isolatiewaarde, wat betekent dat het warmteverlies wordt verminderd. Dit leidt tot een gunstige verlaging van de energiekosten van uw verwarming.
  • Minimale condensatie: vanwege de thermische isolatie van Fineo glas wordt condensatie aan de binnenkant aanzienlijk verminderd. Dit helpt om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen.
  • Stijlvolle uitstraling: Fineo glas heeft dunne randen en lijnen, waardoor het glas perfect past bij een modern of traditioneel gebouw.

FINEO glas is duurzaam en lokaal

Het Fineo vacuümglas is opgebouwd uit milieuvriendelijke, loodvrije en 100% recycleerbare materialen. De lijm en spacers in dubbel- en drievoudige beglazing zorgen ervoor dat deze niet volledig recyclebaar zijn. Fineo glas heeft dit probleem niet en kan aan het eind van de levenscyclus volledig verwerkt worden tot grondstof voor nieuw glas. Daarmee zorgt Fineo glas niet alleen voor de verduurzaming van de gebouwen waar het glas in geplaatst is, maar is zij ook zelf een duurzaam product. De productie van Fineo glas vindt plaats in Europa; wij produceren waar we verkopen. Zo hebben we een kortere productieketting en een lagere ecologische voetafdruk. En ook u plukt hier direct de vruchten van door onze snelle levering.

Maximale besparing met FINEO glas

Fineo glas heeft een thermische isolatiewaarde van 0,7 (W/m².K), wat overeenkomt met drievoudige beglazing en is tot 8 keer beter dan enkele beglazing. Hierdoor is Fineo glas ook de perfecte oplossing voor serres, dakramen en lichtstraten. Een uitstekende isolatie met behoud van natuurlijk daglicht. Het glas houdt de warmte binnen en de koude temperatuur buiten. Dit resulteert in een maximale besparing op uw energiekosten. Daarnaast is het plaatsen van vacuümglas minder arbeidsintensief dan het plaatsen van drievoudige beglazing. Dankzij de dunne glasplaat van Fineo glas kunt u bestaande raamkozijnen behouden.

Vacuumglas besparing

Verschillende soorten Fineo Glas

Met de 6 verschillende soorten Fineo glas is er altijd een geschikt type voor ieder monument. Voor huizen gebouwd rond 1880 tot in de jaren ’60 en later. Een huis met de uitgesproken oppervlaktestructuur zoals ramen werden gemaakt tussen 1920 en 1960? Dat is geen probleem met onze Heritage Classic producten. De uitzonderlijke garantie van 15-20 jaar en de gecertificeerde plaatsing door uw erkende dealer Bosch en Nagelhout zorgen wij ervoor dat u met Fineo glas kiest voor zekerheid op de lange termijn. De besparing ook op uw energierekening zal gigantisch zijn.

U kunt hier onze brochure downloaden

Kortom, Fineo glas is isolerende beglazing waar u eindeloos veel van terugkrijgt. Jaar in, jaar uit. Wilt u graag meer weten over het plaatsen van het juiste glas? Het is raadzaam om een professional in te schakelen om te bepalen of Fineo glas geschikt is voor uw specifieke situatie. Neem contact op met onze specialisten.

Fineo Beglazing

vacuümglas
Fineo Glas
Fineo glas
Bel ons Offerte aanvragen

Wij zijn per direct op zoek naar schilders!

 

Ga naar de Vacature pagina