Fotobehang en wallprints

Hoe fotobehang en wallprints elke ruimte naar een hoger niveau tillen

Een wand er écht laten uitspringen? Er is geen betere manier om dit te doen dan met fotobehang of een wallprint. Beide soorten behang zijn het toonbeeld van een moderne wandafwerking. Ze bewijzen van lef, ze hebben het in zich om een complete ruimte naar een hoger niveau te tillen – en dat door slechts één wand onder handen te nemen. Bij Bosch & Nagelhout weten we alles van fotobehang en wallprints. Wij denken mee en garanderen een perfect resultaat.

Slaapkamer, woonkamer en thuiskantoor

De rust ervaren van een nevelig bos? Wakker worden aan het strand? Of gaan slapen bij het noorderlicht? Een fotobehang geeft uw slaapkamer die ambiance waar u naar op zoek bent. 
En ook in de slaapkamer van uw kind zorgt fotobehang voor een flinke dosis fantasie. Wat dacht u van een Bambi in de babykamer? Prinsessen of een compleet jungle in de kinderkamer? Of een levensgroot dier in de tienerkamer? Voordeel is dat, wanneer uw kind wat te oud geworden is voor het behang, u maar één wand hoeft te veranderen om de kamer met uw kind te laten meegroeien.

In de woonkamer of het thuiskantoor gaat u waarschijnlijk voor weer een heel ander beeld. Een skyline, een bos, een bergachtig landschap, een sfeervol schilderij uit de Gouden Eeuw of juist een esthetisch beeld van bladeren of bloemen? 

Ruimtelijkheid in elke ruimte
Het effect van een fotobeeld in een ruimte is buitengewoon. Een ruimte houdt hiermee niet op, maar gaat als het ware verder; de muur geeft een inkijkje in een andere wereld. Hierdoor geeft een fotobehang een heel ruimtelijk gevoel. 

 

Fotobehang of wallprint

Het mag duidelijk zijn: met een fotobehang op de muur bereikt u supersnel een ongekend resultaat. Maar, naast fotobehang is er nog een ander soort behang dat eenzelfde effect geeft: een wallprint. Wat is precies het verschil? 

 • Fotobehang wordt in rollen van 60 centimeter breed geleverd. Elke rol bevat een stukje van de foto. Om het beeld precies te laten doorlopen, is het zaak om de rollen perfect naadloos tegen elkaar aan te plakken. 
 • Een wallprint is als fotobehang, maar komt – anders dan fotobehang – op één grote rol. Dit type behang heeft de precieze afmeting van de muur (met een afloop, zodat de wand tot in elke hoek en in elke millimeter wordt opgevuld).  Op de dag van het behangen, arriveren wij dus met één rol die net zo breed is als de hoogte van de wand..

Het effect van een wallprint is overweldigend. Dit komt doordat het één groot beeld aaneen is, wat een strak resultaat geeft. Het naadloos plakken is hiermee van de baan, maar toch is een wallprint – door die enorme afmeting – niet iets wat u zelf ‘even’ plakt. Zo mochten wij de onderstaande dertien meter(!) lange wand voorzien van een compleet bos, dit is dus helemaal naadloos en uit één stuk. 

Eigen beeld of foto voor fotobehang

Een fotobehang kunt u uitzoeken in onze fotoboeken, maar een behang met eigen foto is ook mogelijk! Dit laatste maakt een muur wel heel bijzonder. 
Voor een fotobehang met eigen foto zijn er twee opties:

 • Een eigen foto aanleveren. De foto moet zijn gemaakt met een goede camera; een foto die gemaakt is met een telefoon heeft vaak niet genoeg pixels. 
 • Een foto van een website met stockfoto’s. Heeft u geen eigen foto, maar wél een goed idee over wat op de muur moet komen? Dan kunt u een foto kiezen van de website Shutterstock. Hier downloadt u beelden van hoge kwaliteit – soms gratis, soms tegen een geringe betaling. 

 

Behangen combineren met schilderwerk

Fotobehang wordt meestal op één wand aangebracht. Wilt u de andere muren in een ruimte ook aanpakken? Geen probleem! Naast het behangen kunt u door ons meteen de andere muren in de slaapkamer of woonkamer laten schilderen. Deze muren kunnen wij sauzen of airless-spuiten, bijvoorbeeld in een kleurtint uit het fotobehang. 

 

Fotobehang in Nunspeet, Elburg, Harderwijk en omgeving

Bosch & Nagelhout is er voor particuliere en zakelijke projecten. Dus naast een wand in huis, voorzien wij ook zakelijke omgevingen van fotobehang of wallprints. Zo kunnen wij het kantoor of de wachtruimte voorzien van een sterk beeld dat past bij uw werkzaamheden. 

Een wallprint of fotobehang geeft niet alleen wat om naar te kijken, maar ook wat om over te praten!

Wij werken aan schilder-, glas- en behangprojecten in Nunspeet en omgeving. Voor fotobehang en wallprints in deze gemeentes bent u bij ons aan het juiste adres:

 • Nunspeet
 • Elburg
 • Oldebroek
 • Wezep
 • Harderwijk
 • Ermelo
 • Zwolle
 • Apeldoorn
 • En omgeving! Neem gerust contact op, ook als u wat verder weg woont.  

En natuurlijk zijn wij er ook voor andere schilderprojecten en behangprojecten; we zijn specialist in alle soorten wandafwerking en behangen ook alle andere soorten muurbehang, of verzorgen het binnen schilderwerk.

Maak vrijblijvend een afspraak 

Behang en wallprints

Uitgevoerde projecten

Nieuwbouw project kantoor Altena Kampen

Nieuwbouw project kantoor Altena Kampen

Lees meer
Basisschool Het Octaaf in Elburg

Basisschool Het Octaaf in Elburg

Lees meer
Onderhoud aan motorjacht type Super van Craft

Onderhoud aan motorjacht type Super van Craft

Lees meer
Nieuwbouw Academisch topsport-fysiotherapiepraktijk

Nieuwbouw Academisch topsport-fysiotherapiepraktijk

Lees meer
700m2 glasweefsel Nieuwbouw Consmema Hattemerbroek

700m2 glasweefsel Nieuwbouw Consmema Hattemerbroek

Lees meer
Renovatie Business Center Leusden

Renovatie Business Center Leusden

Lees meer
Bel ons Offerte aanvragen

Wij zijn per direct op zoek naar schilders!

 

Ga naar de Vacature pagina