Vacuumglas

Weinig warmteverlies met vacuumglas

Vacuumglas brengt alle voordelen van hoogwaardig isolatieglas, zonder het aanzicht van de woning aan te tasten. Glas van Heritage is een flinterdunne plaat met een ijzersterke U-waarde. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte per tijdseenheid en vierkante meter en verloren gaat, bij een temperatuurverschil van 1ᵒC tussen binnen en buiten. Een hoge U-waarde? Dit glas heeft weinig warmteverlies en houdt de warmte dus aan de binnenzijde van het glas. Het warmtebehoud van vacuumglas is vergelijkbaar met drievoudige beglazing.

De voordelen van vacuumglas

Het grote voordeel van vacuumglas is dat de kozijnen hiervoor niet aangepast hoeven te worden. Voor dubbelglas of HR++ zijn bredere kozijnen nodig. Dit betekent dat de historische kozijnen vervangen moeten worden. Iets wat niet wenselijk is bij een monument en vaak zelfs verboden.

  • Het glas wat wij plaatsen is enkelglas en past dan ook prima in historische kozijnen. Zo is geen enkele aanpassing aan de uitstraling van het monument nodig.
  • Behalve voor warmte-isolatie, is vacuumglas ook uitermate geschikt als geluidsisolatie. Met nog eens 10 decibel extra demping door de vacuümtechnologie zorgt het glas voor een stillere binnenruimte.
  • Bij al deze voordelen behoudt het glas een van de belangrijkste eisen voor glas: het laat uitzonderlijk veel licht door. Een raam met vacuumglas laat 15% meer natuurlijk licht door dan drievoudige beglazing. Zo krijg u veel daglicht in huis, met alle positieve effecten op uw welzijn.

vacuümglas

Duurzaam en lokaal

Het vacuumglas is opgebouwd uit milieuvriendelijke, loodvrije en 100% recycleerbare materialen. De lijm en spacers in dubbel- en drievoudige beglazing zorgen ervoor dat deze niet volledig recyclebaar zijn. Vacuumglas heeft dit probleem niet en kan aan het eind van de levenscyclus volledig verwerkt worden tot grondstof voor nieuw glas. Hierdoor kan vacuumglas, door zijn duurzame samenstelling, opnieuw gebruikt worden bij een volgende renovatie of een ander bouwproject. Het glas zorgt niet alleen voor de verduurzaming van de gebouwen waar het glas in geplaatst is, maar het is zelf ook een duurzaam product. De productie van vacuumglas vindt plaats in Europa; wij produceren waar we verkopen. Zo hebben we een kortere productieketting en een lagere ecologische voetafdruk. En ook u plukt hier direct de vruchten van door onze snelle levering.

Maximale besparing met vacuumglas

Vacuumglas heeft een thermische isolatiewaarde van 0,7 (W/m².K), wat overeenkomt met drievoudige beglazing en is tot 8 keer beter dan enkele beglazing. Hierdoor is vacuumglas ook de perfecte oplossing voor serres, dakramen en lichtstraten. Een uitstekende isolatie met behoud van natuurlijk daglicht. Het glas houdt de warmte binnen en de koude temperatuur buiten. Dit resulteert in een maximale besparing op uw energiekosten. Daarnaast is het plaatsen van vacuumglas minder arbeidsintensief dan het plaatsen van drievoudige beglazing. Dankzij de dunne glasplaat van vacuümglas kunt u bestaande raamkozijnen behouden.

Vacuumglas besparing

Veel verschillende soorten vacuumglas

Met de 6 verschillende soorten vacuumglas is er een geschikt type voor ieder monument. Voor huizen gebouwd rond 1880 tot in de jaren 60 en later. Een huis met de uitgesproken oppervlaktestructuur zoals ramen werden gemaakt tussen 1920 en 1960? Dat is geen probleem met onze Heritage Classic producten. De uitzonderlijke garantie van 15 jaar en de gecertificeerde plaatsing zorgen ervoor dat u met vacuumglas kiest voor zekerheid op de lange termijn.

U kunt hier onze brochure downloaden

Kortom, vacuumglas is isolerende beglazing waar u eindeloos veel van terugkrijgt. Jaar in, jaar uit. Wilt u graag meer weten over het plaatsen van het juiste vacuumglas? Neem dan contact op met onze specialisten.

Fineo Beglazing

vacuümglas
Fineo Glas
Fineo glas
Bel ons Offerte aanvragen

Wij zijn per direct op zoek naar schilders!

 

Ga naar de Vacature pagina