Vacuümglas

Weinig warmteverlies

Vacuümglas brengt alle voordelen van hoogwaardig isolatieglas, zonder het aanzicht van de woning aan te tasten. Glas van Heritage is een flinterdunne plaat met een ijzersterke U-waarde. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte per tijdseenheid en vierkante meter en verloren gaat, bij een temperatuurverschil van 1ᵒC tussen binnen en buiten. Een hoge U-waarde? Dit glas heeft weinig warmteverlies en houdt de warmte dus aan de binnenzijde van het glas. Het warmtebehoud van vacuümglas is vergelijkbaar met drievoudige beglazing.

Het grote voordeel van vacuümglas

Het grote voordeel van vacuümglas is dat de kozijnen hiervoor niet aangepast hoeven te worden. Voor dubbelglas of HR++ zijn bredere kozijnen nodig. Dit betekent dat de historische kozijnen vervangen moeten worden. Iets wat niet wenselijk is bij een monument en vaak zelfs verboden.

  • Het glas wat wij plaatsen is enkelglas en past dan ook prima in historische kozijnen. Zo is geen enkele aanpassing aan de uitstraling van het monument nodig.
  • Behalve voor warmte-isolatie, is ons glas ook uitermate geschikt als geluidsisolatie. Met nog eens 10 decibel extra demping door de vacuümtechnologie zorgt het glas voor een stillere binnenruimte.
  • Bij al deze voordelen behoudt het glas een van de belangrijkste eisen voor glas: het laat uitzonderlijk veel licht door. Een raam met vacuümglas laat 15% meer natuurlijk licht door dan drievoudige beglazing. Zo krijg u veel daglicht in huis, met alle positieve effecten op uw welzijn.

vacuümglas

Vacuümglas: duurzaam en lokaal

Het vacuümglas is opgebouwd uit milieuvriendelijke, loodvrije en 100% recycleerbare materialen. De lijm en spacers in dubbel- en drievoudige beglazing zorgen ervoor dat deze niet volledig recyclebaar zijn. Vacuümglas heeft dit probleem niet en kan aan het eind van de levenscyclus volledig verwerkt worden tot grondstof voor nieuw glas. Daarmee zorgt het glas niet alleen voor de verduurzaming van de gebouwen waar het glas in geplaatst is, maar is zij ook zelf een duurzaam product. De productie van vacuümglas vindt plaats in Europa; wij produceren waar we verkopen. Zo hebben we een kortere productieketting en een lagere ecologische voetafdruk. En ook u plukt hier direct de vruchten van door onze snelle levering.

Veel verschillende soorten

Met de 6 verschillende soorten glas is er een geschikt type voor ieder monument. Voor huizen gebouwd rond 1880 tot in de jaren ’60 en later. Een huis met de uitgesproken oppervlaktestructuur zoals ramen werden gemaakt tussen 1920 en 1960? Dat is geen probleem met onze Heritage Classic producten. De uitzonderlijke garantie van 15 jaar en de gecertificeerde plaatsing zorgen ervoor dat u met vacuümglas kiest voor zekerheid op de lange termijn.

U kunt hier onze brochure downloaden

Wilt u graag meer weten over het plaatsen van het juiste vacuümglas? Neem dan contact op met onze specialisten.

Fineo Beglazing

vacuümglas
Fineo Glas
Fineo glas
Bel ons Offerte aanvragen

Wij zijn per direct op zoek naar schilders!

 

Ga naar de Vacature pagina